Kdysi častí návštěvníci evropských i amerických letišť Fokkery 70 a 100 již mají svá nejlepší léta za sebou. Tyto stroje s původem na přelomu 80. - 90-tých let minulého století používala ale řada významných aerolinií. Za evropské jmenujme například Swissair, KLM, Air UK, Portugalia v pozdějších letech patřily k největším uživatelům těchto letadel v Evropě rakouské Austrian Airlines. A právě letouny od rakouského dopravce zamířily do země, kde je v současnosti v provozu nejvíce letadel Fokker 70 a 100 – Austrálie.

V Austrálii je nyní v provozu 60 letadel Fokker 100 a 15 Fokkerů 70. Většina těchto letadel slouží u dopravců, kteří provozují linky v rámci tzv. FIFO kontraktů (fly in – fly out). Jedná se o dopravu horníků do dolů ve vnitrozemí Austrálie, kterou hradí jejich zaměstnavatelé. Jedničkou v tomto druhu přepravy je v Austrálii letecká společnost Alliance Airlines, která létá s 27 Fokkery 100 a 15 Fokkery 70, následuje Network Aviation se 17 Fokkery 100 (operují pro Qantas Link), poté Virgin Regional Australia se 14 provozovanými Fokkery 100 a Skippers Aviation se dvěma Fokkery 100.

A proč si vlastně letecké společnosti provozují FIFO dopravu vybraly Fokkery? Letadla z druhé ruky totiž byla celkem levná a to právě například Alliance Airlines potřebovaly. V rámci FIFO kontraktů totiž dopravce nenalétá tolik jako v komerční letecké přepravě a tak by v případě leasingu nových letadel neměli dostatek financí na splátky. Fokkery se rovněž osvědčily v těžkých podmínkách provozu na odlehlých australských letištích a mají rovněž dobré výkony při provozu při vysokých teplotách vzduchu. Alliance Airlines počítají s provozem Fokkerů ještě minimálně 5-10 let.

 

 

 

Foto:  Bidgee, CC BY-SA 3.0 au